Výhody a rizika kravského mléka
Kravské mléko je více potravina než nápoj. Co vše nám přináší? A v jakých případech se mu spíše vyhnout?
Margit » Blog » Videa a podcasty » Výhody a rizika kravského mléka
30. 3. 2021 Videa a podcasty 2 komentáře
Kravské mléko je více potravina než nápoj. Co vše nám přináší? A v jakých případech se mu spíše vyhnout?
Margit Slimáková je specialistka na zdravotní prevenci a výživu. Vystudovala farmacii a dietologii, využívá osvědčené poznatky ze všech oblastí medicíny. Věnuje se poradenství a osvětě, publikační i přednáškové činnosti.
Více
2000 - 2023 ©
PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
/
Zásady cookies
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. /
Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Dobrý den Margit,
velmi děkuji za Vaše video o mléce a mléčných výrobcích. Mám na Vás dotaz ohledně kaseinu a rakoviny (zejména rakoviny prostaty). Můj manžel před 2 lety prodělal ozařování prostaty, jeho hodnoty PSA postupně klesají, stále ale není na nulové hodnotě. Lékař konstatoval, že dokud PSA klesá, je to dobré, a že má jíst zdravou a pestrou stravu. Má smysl se v tomto případě naprosto vyhýbat mléčným výrobkům, aby kaseinem nebyl podporován růst rakovinných buněk a zabránilo se relapsu rakoviny nebo ne ?
Zdravím Vás a moc děkuji za odpověď
Dobrý den, téma detailněji vysvětluje článek na medlicker, com, zde citace toho nejdůležitějšího: Studie naznačují, že nadměrná konzumace mléčných výrobků zvyšuje riziko rakoviny prostaty. Na druhou stranu ale mléčné výrobky mohou snižovat riziko kolorektálního karcinomu (rakoviny tlustého střeva a konečníku). Studie zkoumající vliv mléčných výrobků na ostatní druhy rakoviny nejsou jednoznačné, ale většinou naznačují, že mléko a mléčné výrobky nezvyšuje riziko, že rakovinou onemocníte.
Margit