SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Výhody a rizika kravského mléka

30.3.2021

Zpět na výpis článků

Kravské mléko je více potravina než nápoj. Co vše nám přináší? A v jakých případech se mu spíše vyhnout?

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

2 komentáře: “Výhody a rizika kravského mléka”

  1. Martina napsal:

    Dobrý den Margit,

    velmi děkuji za Vaše video o mléce a mléčných výrobcích. Mám na Vás dotaz ohledně kaseinu a rakoviny (zejména rakoviny prostaty). Můj manžel před 2 lety prodělal ozařování prostaty, jeho hodnoty PSA postupně klesají, stále ale není na nulové hodnotě. Lékař konstatoval, že dokud PSA klesá, je to dobré, a že má jíst zdravou a pestrou stravu. Má smysl se v tomto případě naprosto vyhýbat mléčným výrobkům, aby kaseinem nebyl podporován růst rakovinných buněk a zabránilo se relapsu rakoviny nebo ne ?
    Zdravím Vás a moc děkuji za odpověď

  2. Dobrý den, téma detailněji vysvětluje článek na medlicker, com, zde citace toho nejdůležitějšího: Studie naznačují, že nadměrná konzumace mléčných výrobků zvyšuje riziko rakoviny prostaty. Na druhou stranu ale mléčné výrobky mohou snižovat riziko kolorektálního karcinomu (rakoviny tlustého střeva a konečníku). Studie zkoumající vliv mléčných výrobků na ostatní druhy rakoviny nejsou jednoznačné, ale většinou naznačují, že mléko a mléčné výrobky nezvyšuje riziko, že rakovinou onemocníte.
    Margit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem