SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Probiotika a prebiotika

9.10.2019

Zpět na výpis článků

Co jsou probiotika a prebiotika a měli bychom je doplňovat i jinak než v běžné stravě?

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

2 komentáře: “Probiotika a prebiotika”

  1. Jana napsal:

    Dobrý den Margit,
    v zásadě souhlasím se vším, co zde říkáte, jen jsem aktuálně pod silnou léčbou atb. a maximálně zvládnu pít čaj, spíš teplou vodu. Fermentovaná ani čerstvá zelenina není v mé moci pozřít. Možná časem až si něco uvařím, polévku atp. Zkusila jsem najít váš názor na kvalitu komerčně nabízených probiotik. Nechci brát drahé sušené mléko, ale přeci jen se bojím, že můj mikrobiom zažívá genocidu. Měla byste nějaký konkrétní tip bud přímo na konkrétní výrobek, nebo doporučení podle jakého klíče vybírat. Kolik CFU, jaké kmeny se doporučují nejvíce, popř. v jaké kombinaci? Sdílím váš „normální“ přístup k životu i většinu vašich názorů. Předem velice děkuji za váš čas, Jana J.

  2. Dobrý den Jano, jestliže nějakou suplementaci, zkoušela bych ověřené kvalitní firmy, jako třeba Vilgain nebo Brainmarket.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem