Pohankové palačinky: Náš nejoblíbenější sladký domácí recept

1. 6. 2016 Videa 9 komentářů

Jak připravit oblíbené sladké jídlo zdravěji a jak si zamilovat pohanku? Připravte z ní palačinky, které skvěle chutnají nasladko i naslano.

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Zdravé zprávy emailem

9 komentářů: “Pohankové palačinky: Náš nejoblíbenější sladký domácí recept”

  1. Honza napsal:

    Moc hezké video, paní Slimáková. Jestli se nepletu, pohanka je bez lepku, je to tak?

  2. Dobrý den, ano, pohanka je bezlepková.

  3. Ida Myslikovjanová napsal:

    Dobrý den, paní Slimáková, hned na úvod musím napsat, že si Vás moc vážím, že Vás obdivuji, co všechno v oblasti zdravé výživy děláte. Už delší dobu jsem Vám chtěla napsat a zeptat se na jednu věc, ale až dnes mě postrčilo Vaše video o pohankových palačinkách (určitě je vyzkouším). Taky se snažím zdravě vařit, nekupuji žádné průmyslově zpracované potraviny, miluju zeleninu a ovoce, snažím se omezovat cukr atd., ale mám rozpor v tom, co se týká pečiva. Vy říkáte, že celozrnné pečivo je ok, ale Váš kolega Petr Fořt tvrdí, že pečivo (i celozrnné) je horší než cukr. A taky jsem si samozřejmě přečetla knihu Život bez pšenice, kterou určitě znáte, kde autor kardiolog taky tvrdí, že dnešní pšenice není pšenice, kterou konzumovali naši předci, a že pšeničné výrobky zvyšují hladinu krevního cukru víc než jakékoli sladké tyčinky, ve finále tedy by pšenice měla být horší než cukr. Jak to tedy je? Vy pořád celozrnné pečivo doporučujete, ale druhá strana ho naprosto odmítá. Myslím, že když se to jí s rozumem, tak to snad tolik neškodí, ale přece jen určitý rozpor tady cítím (dva naprosto rozdílné názory na potravinu asi nejčastěji používanou). Ony se ty názory mění, vím, že třeba paní Zemanová propagovala ve svém Bioabecedáři agávový sirup jako zázrak, který se může dávat do všeho v pomalu neomezeném množství, ale jak se ukázalo, tak to taky není pravda. Tak si říkám, jestli to nemůže být podobné i s tou pšenicí (vím, že špalda by měla být o něco lepší, ale taky to není ideální). Pohanka, quinoa atd. jsou samozřejmě super, ale nepoužívají se tak často jako právě pšenice. Děkuji předem za Váš názor
    Ida

  4. Dobrý den Ido,
    děkuji za napsání. Svůj názor na obiloviny mám stabilní a detailně vysvětluji v tomto textu: https://www.margit.cz/psenice-z-mody/. K bioabecedáří jen upřesnění: Hanka agávový sirup používala, ale zcela jistě v knize doporučuje všechny sladidla jen umírněně. Margit

  5. Kristýna napsal:

    Dobrý den,

    ve videu zmňujete, že máte červenou pšenici od pana pekaře. Povíte mi prosím, kde se dá sehnat a odkud máte pohankovou mouku? Já ji kupuji v obchodech zdravé výživy za podle mě za zbytečně drahé částky. Nějaký tip na bezobalový obchod bych ocenila. Děkuji Vám. Kristýna

  6. Lucie napsal:

    Moc děkuji za recept, několikrát jsem se o galetky snažila ale nikdy se mi nepovedly až teď recept od vás.

  7. Jana Stošková napsal:

    Dobrý den, moc prosím o odkaz, kde seženu ten dokonalý mlýnek, který používáte ve videu:-) Děkuji.

  8. Dobrý den, ten můj je více jak deset let starý, tedy už ne v nabídce, ale je od firmy, která má nyní tyto: https://www.mlynky.cz/cs
    Margit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *