Maltodextrin – maskovaný cukr

18. 10. 2017 Videa 4 komentáře

Maltodextrin jedl téměř každý, ale málokdo si to uvědomuje. Obsahuje jej mnoho průmyslově upravovaných potravin, včetně těch tzv. zdravých. Jaká jsou rizika tohoto levného plniva s vysokým glykemickým indexem?

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Zdravé zprávy emailem

4 komentáře: “Maltodextrin – maskovaný cukr”

  1. Helena napsal:

    Dobrý den paní doktorko, zajímal by mě Váš názor na následující úryvek: „Další účinnou složkou VITAgynu C jsou maltodextriny – jedná se o potravu pro laktobacily, protože přirozené živiny jsou spotřebovány přemnoženými patogeny. Doplněním maltodextrinů VITAgynem C dostanou laktobacily dostatek energie a opět se mohou začít množit.

    Zdroj: https://sdeleni.idnes.cz/bakterialni-vaginoza-moderni-lecba-a-prevence-fah-/ona_sdeleni.aspx?c=A120516_115212_ona_sdeleni_ahr

    Překvapilo mě tvzení, že maltodextrin je potravou pro laktobacily. Vzhledem k tomu, že je to poměrně jednoduchý sacharid jsem předpokládala, že bude „zdravou“ mikroflóru spíš ničit. Předem děkuji za Vaší odpověď. Helena

  2. Dobrý den Heleno,
    u maltodextrinu záleží na způsobu výroby, jestli bude fungovat jako jednoduchý cukr nebo vláknina, vysvětliji zde: https://www.youtube.com/watch?v=gk0Y9SVHLdw
    Margit

  3. Jana Říhová napsal:

    Ještě prosím, zda můžete říci svůj názor na produkt Mana, jako zdravé jidlo?
    Složení zde: https://blog.mojemana.cz/faq/nutricni-info
    Děkuji. Říhová Jana.

  4. Dobrý den Jano, k produktu Mana jsem se už opakovaně vyjadřovala (naposledy třeva ve videu s Petrem Havlíčkem), nevidím žádný důvod jíst a doporučovat takto ultrazpracovaný produkt. Já doporučuji skutečné potraviny, Margit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *