SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Potřebujeme jíst vitamíny?

24.6.2015

Zpět na výpis článků

Vítamíny můžeme konzumovat v mnoha podobách, která nám ale prospívá nejvíce?

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

Jeden komentář: “Potřebujeme jíst vitamíny?”

  1. Andrea Mullerová napsal:

    Pěkný den. Myslím, že doplňky a suplementy jsou v dnešní době, za mě, jednoznačně největší marketingový fitness, ale nejen fitness, tah na lidi. Já upřímně neužívám žádné doplňky ani suplementy (ani vitamin. C, D3,K2 ani ty „důležité“ omega 3) a světe div se, že mám tyto zmíněné vitamíny a hodnoty naprosto v pořádku a zejména i v nadbytku. ;) Je to o STRAVĚ a za mě jsou tyto doplnky a suplementy jen také tak trošku „ulevou“ pro lidi, aby nemuseli řešit stravu, nemuseli jíst pestře a kvalitně a dostatečně, protože je pro ně něco sezobnout jednodušší, než si vybírat kvalitní stravu. Za mě ani ty všude zmíněné omegy, když lidé nechtějí jíst kvalitní divoké ryby z moří , ale sahají po nekvalitních slevách v LIDLU, kde si kupují lososy s pocitem, že dělají něco pro tělo, to je problém a následně omega 6 problematika – tak opět platí, že když se člověk stravuje nezpracovanými surovinami, nesmaží, nekupuje rafinované oleje apod.. tak opravdu není možné se předávkovat omega 6 a pak nutnost kompenzace omega3 ;). To samé pak ale vyloženě u těch proteinů. To, že jsou argumenty, že lidé nedokáží sníst požadované množství bílkovin ve stravě je za mě opravdu nesmysl, protože kvalitní maso, mléčné výrobky a vejce sní v množství, aby do sebe dostal každý optimální množství, zaručené a pokud ne, tak je to za mě lenost a výmluva, aby si lidé mohli dát raději prázdné potraviny a radši si něco vypijí, než aby si dali třeba kvalitní plnotučný tvaroh ;) Vitamín D je stejné..je známo, že tento vit. je v plnotučných potravinách, čili opět – pokud jíme kvalitní plnotučné mléčné výrobky, kvalitní farmářské grass fed BIO maso a vajíčka – vč. žloutků ;) + ty tučné ryby a navíc se bude člověk přirozeně vystavovat úmyslně slunci a chodit na čerstvý vzduch, tak není problém ;) Probiotika a prebiotika máme ze stravy zajištěné, pokud člověk jí kvalitní kysané výrobky a to jak mléčné (nejrůznější spektra druhů – od tvarohů, jogurtů, kefírů, zákysů po fermentované zeleniny – pickles, zelí, kimchi, tak si třeba dát i rostlinné čerstvé zdroje jako je třeba tempeh či natto ;). Zkratka je to vždy jen o stravě a vědomí a není to jinak a opravdu tvrzení, že to bez suplementace nejde je mýtus a jen tah na produkty firem, můj názor ;).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem