SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

přirozená sladidla

Hesla od:

Do skupiny přirozených sladidel řadím náš běžný bílý cukru (sacharózu) hnědé cukry, ovocný cukr (fruktózu), hroznový cukr (glukózu), koncentrovaný kukuřičný sirup (high-fructose corn syrup), kukuřičný sirup, med, javorový a další sirupy, sladěnky a sladovity. V organismu jsou cukry pomocí inzulinu, hormonu slinivky břišní, anebo jejich rozkladem v játrech (jak je tomu u fruktózy) rozloženy a organismus touto cestou získává z cukrů okamžitou energii. Energii, na které jsou mnohé buňky a orgány (na příklad mozkové buňky) přímo závislé. Přebytek cukru se potom ukládá v podobě zásobního svalového nebo jaterního glykogenu.

Nadměrný příjem cukru, překračující potřeby organismu, však už vede k jeho přeměně na tuky a je základem pro celou řadu závažných zdravotních potíží.

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem