Hodnocení školení

Čím víc člověk ví, tím srozumitelněji umí věci podat. Právě jsem přišla ze školení Margit Slimáková JÍDLOVĚDA a mám pocit, že není nic jednoduššího, než zdravě jíst. S čistým svědomím a nadšeně doporučuji.

Monika Valentová

autorka textů (@pravydomaci, @odvracenastranamatky ...), moderátorka atd.

https://pravydomaci.cz

Skvělé školení! Jídlověda je pro všechny, kteří se bojí, že zdravá strava stojí spoustu času, peněz a hlavně že není vůbec dobrá. Doporučila bych ji obzvláště lidem, kteří se trápí tím, že se v jídle neustále hlídají - měří, váží a omezují se. Margit vám za jediné odpoledne řekne pár jednoduchých zásad, díky kterým pro vás jídlo přestane být zdrojem stresu, výčitek a nepříjemných pocitů. Kurz je vhodný i pro alternativní jedlíky - třeba lowcarb, paleo a whole30 nadšence.

Michelle Losekoot

marketér

www.losekoot.cz

„Toto školení má jednu velkou chybu: měl jsem na něj jít mnohem dřív. Ušetřil bych asi spoustu stravovacích problémů nejen sobě, ale i vlastním dětem. Margit boří mýty o jídle s takovou lehkostí, s jakou se maže na chléb rozteklé máslo. Výsadou mistrů bývá, že své komplikované téma umí podat velmi jednoduše – a přesně to Margit dělá. Její rady a argumenty působí jako záblesk živé vody v dnešním kalném moři s názvem 'výživové poradenství'. Jasně, přehledně, s dvacetiletou erudicí. Popravdě, tohle by se přece mělo učit už na základkách, ne?“

Otto Bohuš

autor a textař

ottobohus.cz

Pokud máte zamotanou hlavu z velkého množství nejrůznějších rad o tom, co jíst či nejíst, kdy jíst, co s čím kombinovat a nekombinovat, popřípadě co vařit svým dětem, plně se připojuji ke skvělé radě Margit Slimákové z kurzu Jídlovědy: „Jediná dieta, která funguje je „mediální dieta“. Přestaňte sledovat střídající se módní vlny ve výživových doporučeních a jezte průmyslově nezpracované, ekologické a lokální potraviny“… A já přidávám své sosobní doporučení: udělejte výjimku z mediální diety a jděte na kurz Jídlovědy. Po pár hodinách s Margit zjistíte, že žít a jíst zdravě je naprosto logické a hlavně mnohem jednodušší než jste si mysleli. Navíc čas strávený s Margit je vždy plný nejen hlubokých znalostí a souvislostí, ale i elánu a humorného nadhledu.

Hana Zemanová

autorka bestsellerových knih Nové Biokuchařky a BioAbecedáře

www.biokucharka.cz

Slovo školení ve mně vyvolává trochu tenzi. Snad vzpomínky na školní lavice, či co? ☺ Margit Slimáková a její Jídlověda ale u mě toto slovo naprosto rehabilitovaly. Mohlo by se zdát, že poslouchat 5 hodin v kuse nejnovější vědecké poznatky a sledovat při tom odbornou powerpointovou prezentaci bude pro našince náročné, ale kdepak. Margit totiž nejenže o výživě ví a zná jako málokdo v této republice, ale ona dovede své poznatky taky skvěle předat. Takže Jídlověda v bodech, jak to vidím já: rozhodně se nenudíte; všemu rozumíte; můžete se ptát; dobře se najíte, takže dojde i na praxi; nevystresujete se z toho, co všechno musíte změnit a co jste dosud dělali špatně; odnášíte si jen pár jednoduchých a snadno uplatnitelných pravidel; poznáte i spoustu dalších zajímavých lidí; odcházíte s lehkostí těla i mysli; jste pozitivně motivování. Děkuji, že jsem se mohla účastnit tohoto školení, děkuji, že jsem ve svém životě potkala Margit, že s ní mohu spolupracovat a ptát se jí, když něco nevím. Jídlovědu všem rozhodně s čistým svědomím a vřele doporučuji.

Petra Kruntorádová

zakladatelka Pravého domácího časopisu

https://pravydomaci.cz

Než jsme se s Margit začaly bavit o výživě, myslela jsem si, že se musím neustále kontrolovat, abych jedla zdravě. Obávala jsem se, že veškerou svou energii vydám na zajištění zdravé stravy a stejně budu mít pořád hlad. S velkým přispěním Margit mi před několika lety došlo, že jíst zdravě je vlastně úplně o něčem jiném. A hlavně — je to jednoduché! Její školení Jídlověda shrnuje ty nejpodstatnější zásady zdravé výživy. Navíc přináší spoustu okamžitě využitelných technik, postupů a tipů. Kupujete-li běžně margarín, tavený sýr, brambůrky, uzeniny, polévky v pytlíku, přeslazené müsli tyčinky, kečupy či jogurty nebo jíte vejce slepic z klecí a maso zvířat, které nespatřily trávu, navíc s kořením s glutamanem, těch několik hodin nejspíš otřese vaším světem. Vy, co už o výživě všechno (něco) víte, si možná (stejně jako já) odnesete 7 stran poznámek.

Ing. Lenka Papřoková

sloganistka

www.sloganistka.cz ~ lenka@paprok.cz ~ 728 721 398

Mgr. Ivana Štorková, LL.M.

Práci Margit Slimákové sleduji dlouho a nedávno jsem se zúčastnila jejího školení Jídlovědy s příjemným zjištěním, že jídlo není „věda“, ale zdravé stravování je vcelku prosté. Během školení Margit přehledně osvětlila hlavní principy zdravé stravy a mimo jiné i souvislosti mezi životosprávou a civilizačními chorobami, se kterými se v dnešní době potýká většina populace. Školení bylo nesmírně poučné a na vysoké odborné úrovni a já jsem zejména ocenila způsob jakým nám Margit vtipně a srozumitelně přednesla všechny informace a přidala i svoje bohaté životní zkušenosti. Margit je skutečný odborník na svém místě a velice si vážím její snahy šířit informace o zdravém životním stylu mezi širokou veřejnost.

Mgr. Ivana Štorková, LL.M.

advokátka

ivana.storkova@dentons.com

JUDr. Jindřiška Šulcová

Na Margitině školení jsem si připadala jako na nějaké show světového formátu. Tak skvěle strukturované školení podané s naprostou lehkostí a zároveň hlubokou erudicí těžko v ČR najde konkurenci. Jsem moc ráda, že jsem mohla být přitom, díky!

JUDr. Jindřiška Šulcová

patentová zástupkyně pro ochranné známky

https://www.jindrasulcova.cz ~ info@jindrasulcova.cz ~ 776 224 830

Znám Margit delší dobu a tak jsem na její školení šel jako již poněkud uvědomělý člověk v tom, co lidskému tělu (ne)dělá dobře. Byl jsem tedy zvědav, co se dozvím nového. Poutavě, věcně a s lehkostí vedené školení mě přivedlo k odvaze experimentovat, neposlouchat dogmata, co je nebo není dobré, ale spíše hledat ve stravování a životosprávě vlastní cestu, pracovat s vlastními chutěmi a učit se naslouchat skutečným potřebám svého těla. Po pár týdnech jím daleko pohodověji a nenáročněji, než by mě kdy vůbec napadlo. Je to vskutku zvláštní pocit mít spíše chuť na okurku než kousek čokolády.

Jan Bien

webdesigner

https://www.janbien.cz

Se školením jsem velmi spokojená! Změny sama u sebe postupně zavádím do jídelníčku i svého přístupu k němu. Bylo to moc příjemné, poučné a velmi přátelské. Překvapilo mě, jak málo je potřeba změnit a jak moc toho máme v rukou. Že přístup ke spokojené stravě může být tak jednoduchý. Moc hezky a s nadhledem byl kurz sestaven, tak ať si z něj vezme běžný strávník nebo terapeut, dietolog, odborník to nejdůležitější.

Mgr. Adéla Nováková

www.zivotbezhormonalniantikoncepce.cz ~ adela.novak87@gmail.com

Školení Jídlověda: bylo to inspirující, samozřejmě obsahem, ale hlavně tvým nenapodobitelným podáním. Děláš to opravdu skvěle a je obdivuhodné, že tě neodradila naše byrokracie, politici ani paní Jílková. Přeji ti mnoho sil v dalším boji.

Mgr. Jindriška Slováčková

majitelka lékárny

Školení Jídlověda doporučuji úplně všem, kteří hledají smysluplné odpovědi na to jak jíst, aby byli zdraví. Pro mě to bylo příjemně strávené odpoledne, ze kterého si odnáším spoustu AHA momentů: Nenechat se tupě ovládat krátkodobými trendy a módními výživovými směry. Při stravování více spoléhat na svůj selský rozum a návyky, které fungují po generace. Neignorovat potřeby vlastního těla, naopak naučit se je přirozeně vnímat a tomu přizpůsobovat i svůj každodenní režim. Děkuji Margit!

Ing. Zuzana Bílková

majitelka firmy Batex – beskydská manufaktura na vlněné přikrývky a lůžkoviny

www.ceskeprikryvky.cz

Seminář o zdravém stravování byl pro mě velice zajímavý, inspirativní a velmi přínosný na informace. Líbilo se mi, že jste mi poskytla další relevantní informace podložené fakty a vědeckými výzkumy a nic nevnucujete. Ihned jsem doma začala aplikovat Zdravý talíř. A i když bylo pár připomínek od manžela, že tolik zeleniny nikdy nesnědl, tak je nadšený, jak je talíř pestrý a barevný a že ho to vlastně baví. Moc děkuji za možnost se semináře účastnit a přeji mnoho dalších nadšených účastníků a followerů.

Bc. Kateřina Škopková

Mezinárodní program Ekoškola

https://ekoskola.cz ~ katerina.skopkova@terezanet.cz

Kateřina Čambalová

Školení Margit Slimákové bude zajisté zajímavé jak pro lidi zajímající se o zdravou výživu dlouhodobě, tak pro lidi, kteří si jen chtějí rozšířit obzory. Nikomu nenutí žádné výživové směry, shrne fakta, mýty a běžné omyly, vše podkládá studiemi a doplňuje velmi zajímavou a graficky povedenou prezentací. Školení velmi rychle uteklo a já šla domů s pocitem, že zdravý životní styl není žádná věda a dá se k němu přistupovat jednoduše. Na Margit je vidět obrovský zápal pro věc a její nadšení se velmi snadno přenese na ostatní.

Kateřina Čambalová

interiérová designérka

www.mondesigner.cz ~ info@mondesigner.cz ~ 777 810 829

Jídlověda v podání Margit opravdu není žádná věda. Překvapilo mě, jak je zdravé stravování vlastně jednoduché. Konec všech nesmyslných diet, konec shánění superzdravých ingrediencí do ještě zdravějších pokrmů. Vždyť stačí tak málo – jíst jen skutečné potraviny. Odpadnou tím nejen starosti s rozšifrováváním etiket, ale také mnoho zdravotních problémů. Školení probíhá v příjemné přátelské atmosféře a snoubí se s geniální lehkostí a srozumitelností podaných informací. Margit trpělivě a empaticky zodpovídá všechny dotazy, její energie a entuziasmus jsou značně nakažlivé. Doporučuji také publikaci Velmi osobní kniha o zdraví, kterou by měl mít ve své knihovně v dnešní době každý. Knihu jsem přečetla před školením, přesto jsem odcházela s několika plnými papíry dalších poznámek. Pět hodin uteklo jako voda bez jediného momentu nudy, únavy či problému s koncentrací. Neuvěřitelné. Margit, přeji mnoho úspěchů a co nejméně překážek při šíření osvěty v rámci zdravé výživy!

Bc. Gabriela Široká

marketing v prodeji osvětlení

https://www.aulix.cz

Milá Margit, chtěla bych Vám moc poděkovat za naprosto úžasný počin a to je Váš kurz Jídlověda, který jsem navštívila tento týden v Brně. 5hodin se mi zdálo jako chvilka. Informace a poznatky podáváte naprosto srozumitelnou a zábavnou formou a i díky tomu bych Vaše povídání mohla poslouchat hodiny. :-) Vřele doporučuji laické i odborné veřejnosti. Každý si tam najde to své. Díky za vše co děláte pro společnost. Přijde mi smutné, že dost lidí si stále neuvědomuje jak důležitý přístup, který vy vyznáváte a propagujete, je. Kéž by bylo víc takových Margit! Ještě jednou díky a ať se Vám daří!

Alena Špačková

analytička v mezinárodní firmě momentálně na rodičovské dovolené

Na konci dubna 2017 jsem se účastnila prvního školení Jídlovědy Margit Slimákové. Výživě se věnuji po profesní stránce asi 7 let. Mám tedy podle mého názoru nespočet informací, přečtených publikací a vyslechla jsem za tu dobu mnoho názorů. Stejně tak jsem si sama v oblasti stravování prošla řadou omylů a přešlapů. Vyzkoušela jsem mnoho funkčních i alternativních surovin, metod a diet. Když se ale zamyslím nad svou praxí s klienty, všechny spojuje stejné a to je – obrovský zmatek. Mnoho informací, mnoho směrů, mnoho novinek a mnoho businessově zaměřených poradců, kteří se jim snaží vnutit nejrůznější doplňky. Margit je zcela jiná. Sleduji ji cca 3 roky a nikdy mě ve svých názorech nezklamala. Proto jsem si řekla, že se zúčastním tohoto školení, abych si udělala ucelený obrázek o výživě, zeptala se na její názor na kontroverzní témata... Školení bylo velmi dobře organizované. Margit měla připravenou skvělou prezentaci, pomocí které zodpověděla všechny dotazy, věnovala se otázkám každého ze zúčastněných. Protože zrovna čekám miminko, velmi jsem ocenila, jak podrobně se věnovala i výživě dětí a zdraví žen. Na vše má velmi nezaujatý, nezávislý názor. A to se mi líbí. Vlastně nám ukázala, jak jednoduché je žít zdravě. Že není třeba se nad jídlem trápit a že není třeba sledovat poslední novinky v doplňcích. Vysvětlila nám, proč nejvíce fungují věci, které jsou nejjednodušší a nejpřirozenější. A je to tak. Je třeba pochopit, že ke zdraví a štíhlosti nevedou diety, doplňky, ani hladovění. Ale naslouchání vlastnímu tělu, nehledání složitostí a pochopení každodenních radostí. Školení doporučuji každému, ať už jste laik, nebo profesionál. Protože díky Margit si ve všech informacích, které máte, uděláte pořádek. Anebo ať jste třeba jen žena, která se celý život trápí s váhou a jídlem. Na školení pochopíte, že jídlo není žádná věda.

Eva Hanzlíková

https://www.svet-zdravi.cz ~ eva.hanzlikova@svet-zdravi.cz

Pavlína Kožerová, DiS.

Margit Slimákovou a její stránky a blog sleduji už dlouho a velice ráda je šířím dál. Sama jsem výživový poradce a nově také lektorka vaření pro děti a stále se zajímám o novinky v oblasti výživy a ráda zkouším nové věci. Čím dál víc mě překvapuje, jak jsou lidé špatně nebo mylně informovaní o tom, co je vlastně zdravé a jak se mají stravovat. Když jsem se dozvěděla, že Margit chystá školení Jídlovědy, nemohla jsem si to nechat ujít. Margit je velice milá, vstřícná a otevřená. Nebojí se mluvit o kontroverzních tématech a hlavně se u ní vždy dočkáte jasné odpovědi. Pro mě byl seminář velmi obohacující. Doporučuji všem, kteří si chtějí udělat v hlavě i v životě pořádek :-)

Pavlína Kožerová, DiS.

výživová poradkyně a lektorka vaření pro děti

https://www.facebook.com/Zdravě-s-PaPájou-1848005278813562/ ~ pavlina.kozerova@gmail.com

"Nedávno se mě někdo ptal, jestli školení od Margit za ty peníze opravdu stojí. Já věřím, že stojí. Každý si může přečíst celý její blog a zhlédnout všechna videa, a mnohým to taky bude stačit. Pokud ale nemáte čas pátrat a chcete mít možnost se ptát, pak si školení nenechte ujít. Zápal pro věc z Margit přímo srší, takže nudit se nebudete ani chviličku (jak Margit spustí, není k zastavení). Odcházet budete s konkrétními tipy na to, co můžete změnit, a to včetně tipů na recepty."

Lucie Proroková

překlady angličtina-čeština

lucie.prorokova@gmail.com ~ 608 535 814

Aj by ste chceli zdravo jesť, ale prijde vám, že vyznať sa vo všetkých tých doporučeniach je nemožné, keď to jakžtakž pojmete tá logistika okolo je tak náročná, že by ste na to potrebovali dovolenku a keď zvládnete aj toto, tak je dosť ťažké tváriť sa, že je to ktovieaký gurmánsky zážitok? Tak to Vám vrelo doporučujem kurz Jídlověda od Margit. Keď som na úvod počula, že budem odchádzať iba s pár jednoduchými doporučeniami, ktoré budú postačujúce, nemohla som sa ubrániť vnútornému hlasu, ktorý ironicky vravel "ha, to som teda zvedavá". Ale ono fakt! Okrem nich sa dozviete tou najzrozumitelnejšou možnou formou fúru vedeckých poznatkov, získate odpovede na svoje otázky, zasmejete sa a pochutnáte si na skvelom jedle. Jediná nevýhoda je, že po absolvovaní kurzu sa už naozaj nie je na čo vyhovárať.

Barbara Ernest

psychoterapeutka, provozovatelka prostoru Naživo v Brně

www.terraweb.cz