SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Skvělé školení! Jídlověda je pro všechny, kteří se bojí, že zdravá strava stojí spoustu času, peněz a hlavně že není vůbec dobrá. Doporučila bych ji obzvláště lidem, kteří se trápí tím, že se v jídle neustále hlídají - měří, váží a omezují se. Margit vám za jediné odpoledne řekne pár jednoduchých zásad, díky kterým pro vás jídlo přestane být zdrojem stresu, výčitek a nepříjemných pocitů. Kurz je vhodný i pro alternativní jedlíky - třeba lowcarb, paleo a whole30 nadšence.
Michelle Losekoot
marketérka
Čím víc člověk ví, tím srozumitelněji umí věci podat. Právě jsem přišla ze školení JÍDLOVĚDA Margit Slimákové a mám pocit, že není nic jednoduššího, než zdravě jíst. S čistým svědomím a nadšeně doporučuji.
Monika Valentová
moderátorka a autorka (Odvrácená strany matky, Pravý domácí časopis aj.)
Děkuji moc za skvělé školení. Konečně jsem se dozvěděla vše, co jsem o jídle pro sebe i děti potřebovala vědět! V 5ti hodinách, přehledně. Ani chvilka nazmar a zároveň bylo vše dořečeno do konce. Bylo vždy jasné, co je vědecky podloženo a co je jen názor. Margit trpělivě odpovídala na naše dotazy a tam kde to bylo komplikovanější nás odkázala na kvalitní zdroj. Má velký přehled v problematice a talent vysvětlit i složitější procesy jednoduše. Vřele doporučuji! A Margit přeji, aby se jí vydařila všechna velká zlepšení, které nám chystá.
Alena Lepší
botanička, Fotografující botanici, z. s.
Vždyť je to vlastně tak snadné! Jídlověda není žádná velká věda! Tak takové nadšené výkřiky se mi ozývaly v hlavě po cestě domů ze super skvělého školení Jídlověda od Margit. Vše bylo podané s lehkostí, jasně, zábavně a srozumitelně. Těším se na zdravější a chutnější život! :)
Bronislav Sobotka
Vydržte 5 hodin na přednášce? Pro vysokoškolského studenta nepředstavitelné, ale na jídlovědě mi to vůbec nepřišlo. Víc než přednáška to byla diskuze, byli jsme aktivně zapojováni do výkladu, já, jako člověk zdravou stravu sledující jsem si odnesla tři stránky poznámek. Poutavé, naučné, přínosné, zábavné a hlavně povzbuzující, kdy se člověk po odchodu cítil nabitý nadějí, že to jde a ne že dělá všechno špatně. Díky moc.
Zuzana Novotná
studentka medicíny, 5. ročník
Toto školení má jednu velkou chybu: měl jsem na něj jít mnohem dřív. Ušetřil bych asi spoustu stravovacích problémů nejen sobě, ale i vlastním dětem. Margit boří mýty o jídle s takovou lehkostí, s jakou se maže na chléb rozteklé máslo. Výsadou mistrů bývá, že své komplikované téma umí podat velmi jednoduše – a přesně to Margit dělá. Její rady a argumenty působí jako záblesk živé vody v dnešním kalném moři s názvem 'výživové poradenství'. Jasně, přehledně, s dvacetiletou erudicí. Popravdě, tohle by se přece mělo učit už na základkách, ne?
Otto Bohuš
copywriter
Pokud máte zamotanou hlavu z velkého množství nejrůznějších rad o tom, co jíst či nejíst, kdy jíst, co s čím kombinovat a nekombinovat, popřípadě co vařit svým dětem, plně se připojuji ke skvělé radě Margit Slimákové z kurzu Jídlovědy: „Jediná dieta, která funguje je „mediální dieta“. Přestaňte sledovat střídající se módní vlny ve výživových doporučeních a jezte průmyslově nezpracované, ekologické a lokální potraviny“…
A já přidávám své sosobní doporučení: udělejte výjimku z mediální diety a jděte na kurz Jídlovědy. Po pár hodinách s Margit zjistíte, že žít a jíst zdravě je naprosto logické a hlavně mnohem jednodušší než jste si mysleli. Navíc čas strávený s Margit je vždy plný nejen hlubokých znalostí a souvislostí, ale i elánu a humorného nadhledu.
Hana Zemanová
autorka bestsellerových knih Nové Biokuchařky a BioAbecedáře
Školení Jídlověda doporučuji úplně všem, kteří hledají smysluplné odpovědi na to jak jíst, aby byli zdraví. Pro mě to bylo příjemně strávené odpoledne, ze kterého si odnáším spoustu AHA momentů: Nenechat se tupě ovládat krátkodobými trendy a módními výživovými směry. Při stravování více spoléhat na svůj selský rozum a návyky, které fungují po generace. Neignorovat potřeby vlastního těla, naopak naučit se je přirozeně vnímat a tomu přizpůsobovat i svůj každodenní režim. Děkuji Margit!
Ing. Zuzana Bílková
majitelka manufaktury Besky na výrobu vlněných lůžkovin, Žena roku 2018 v kategorii Byznys
Milá Margit, chtěla bych Vám moc poděkovat za naprosto úžasný počin a to je Váš kurz Jídlověda, který jsem navštívila tento týden v Brně. 5hodin se mi zdálo jako chvilka. Informace a poznatky podáváte naprosto srozumitelnou a zábavnou formou a i díky tomu bych Vaše povídání mohla poslouchat hodiny. :-) Vřele doporučuji laické i odborné veřejnosti. Každý si tam najde to své. Díky za vše co děláte pro společnost. Přijde mi smutné, že dost lidí si stále neuvědomuje jak důležitý přístup, který vy vyznáváte a propagujete, je. Kéž by bylo víc takových Margit! Ještě jednou díky a ať se Vám daří!
Alena Špačková
analytička v mezinárodní firmě momentálně na rodičovské dovolené
Než jsme se s Margit začaly bavit o výživě, myslela jsem si, že se musím neustále kontrolovat, abych jedla zdravě. Obávala jsem se, že veškerou svou energii vydám na zajištění zdravé stravy a stejně budu mít pořád hlad. S velkým přispěním Margit mi před několika lety došlo, že jíst zdravě je vlastně úplně o něčem jiném. A hlavně — je to jednoduché! Její školení Jídlověda shrnuje ty nejpodstatnější zásady zdravé výživy. Navíc přináší spoustu okamžitě využitelných technik, postupů a tipů. Kupujete-li běžně margarín, tavený sýr, brambůrky, uzeniny, polévky v pytlíku, přeslazené müsli tyčinky, kečupy či jogurty nebo jíte vejce slepic z klecí a maso zvířat, které nespatřily trávu, navíc s kořením s glutamanem, těch několik hodin nejspíš otřese vaším světem. Vy, co už o výživě všechno (něco) víte, si možná (stejně jako já) odnesete 7 stran poznámek.
Ing. Lenka Paprok
sloganistka
Byly dvě myšky, jedna tlustá, druhá hubená. Vyměnili jim mirobiom a ejhle! Tlustá zhubla, hubená ztloustla. Nejde o pohádku, ale o jeden ze seriózních výzkumů, které nám dnes na workshopu pro zaměstnance NŠ na téma JÍDLOVĚDA představila skvělá PharmDr. Margit Slimáková. Mimo spoustu nových informací jsme si oprášili důvody rčení JSME TO, CO JÍME a v duchu jsme si slíbili, že znovu vezmeme zdravý selský rozum do hrsti (odlehčeno: zkratka občas bodne, usilovně přemýšlím, kterého hubeňoura požádám o jeho mikrobiom ).
Workshop se nám dnes vydařil a v rámci kontinuální podpory zdravého životního stylu našich zaměstnanců již plánujeme další setkání PharmDr. Margit Slimákovou, které bude otevřeno i jejich rodinným příslušníkům. A tím rozhodně neskončíme…
Ing. Mgr. Renata Vaverková
Náměstkyně pro personální řízení, Nemocnice Šumperk
Paní doktorku jsem poprvé potkal v rámci školního projektu o zdravé výživě mladistvých, již tehdy mě velice oslovila svými znalostmi a svým velice příjemným vystupováním. Vše dokáže podat jednoduše a lidsky a při tom i odborně.
Měl jsem to štěstí a zúčastnil se jejího školení JÍDLOVĚDA v Praze a nejradši bych šel znovu. Margit má vše velice pěkně zpracované a celá přednáška se krásně poslouchá. Její odbornost je skutečně vidět na každém kroku, jak při samotném přednášení tak i během zodpovídání veškerých otázek. Navštívil jsem mnoho různých přednášek a eventů na téma zdravého stravování, ovšem toto bylo poprvé, kdy jsem odcházel s dobrou náladou.
Toto školení mohu naprosto a s čistým srdcem každému jenom doporučit.
Martin Vopelka
student vysoké školy
Aj by ste chceli zdravo jesť, ale prijde vám, že vyznať sa vo všetkých tých doporučeniach je nemožné, keď to jakžtakž pojmete tá logistika okolo je tak náročná, že by ste na to potrebovali dovolenku a keď zvládnete aj
toto, tak je dosť ťažké tváriť sa, že je to ktovieaký gurmánsky zážitok? Tak to Vám vrelo doporučujem kurz Jídlověda od Margit. Keď som na úvod počula, že budem odchádzať iba s pár jednoduchými doporučeniami, ktoré budú postačujúce, nemohla som sa ubrániť vnútornému hlasu, ktorý ironicky vravel "ha, to som teda zvedavá". Ale ono fakt! Okrem nich sa dozviete tou najzrozumitelnejšou možnou formou fúru vedeckých poznatkov, získate odpovede na svoje otázky, zasmejete sa a pochutnáte si na skvelom jedle. Jediná nevýhoda je, že po absolvovaní kurzu sa už naozaj nie je na čo vyhovárať.
Barbara Ernest
psychoterapeutka, provozovatelka prostoru Naživo v Brně
Školení jídlověda je i za těch 5 hodin velmi stručné školení o stravování nabité základními informacemi které Vám změní život. Školení je podané velmi zábavnou formou, informace jsou podloženy vědeckými studiemi nebo vlastními zkušenostmi.
Již v minulosti jsem vyzkoušel kulturistické jídelníčky s vysokými frekvencemi jídla a počítáním kalorii – tehdy jsem si myslel, že stravovaní do jisté míry rozumím. Toto školení spolu s konzultacemi s paní Slimákovou mi obrátilo názor na stravu a změnilo mnoho mých návyků. Zjistil jsem, o co se mám ve stravě primárně zajímat do hloubky a co přesně mému tělu prospívá. Využitím těchto získaných informací se začaly pomalu mé problémy ztrácet a já jsem hubenější i zdravější.
Toto školení bych přidal do základního vzdělání každého…abychom si všichni uvědomili jaké pasti na nás číhají v supermarketech nebo např. stáncích rychlého občerstvení.
Školení však doporučuji obohatit především o knihu ,,Osobní receptář pro zdraví a pohodu“ která jde mnohem více do hloubky a je to jediná kniha o výživě, kterou byste si měli přečíst.
Lukáš Wrana
Slovo školení ve mně vyvolává trochu tenzi. Snad vzpomínky na školní lavice, či co? :-) Margit Slimáková a její Jídlověda ale u mě toto slovo naprosto rehabilitovaly. Mohlo by se zdát, že poslouchat 5 hodin v kuse nejnovější vědecké poznatky a sledovat při tom odbornou powerpointovou prezentaci bude pro našince náročné, ale kdepak. Margit totiž nejenže o výživě ví a zná jako málokdo v této republice, ale ona dovede své poznatky taky skvěle předat. Takže Jídlověda v bodech, jak to vidím já: rozhodně se nenudíte; všemu rozumíte; můžete se ptát; dobře se najíte, takže dojde i na praxi; nevystresujete se z toho, co všechno musíte změnit a co jste dosud dělali špatně; odnášíte si jen pár jednoduchých a snadno uplatnitelných pravidel; poznáte i spoustu dalších zajímavých lidí; odcházíte s lehkostí těla i mysli; jste pozitivně motivování. Děkuji, že jsem se mohla účastnit tohoto školení, děkuji, že jsem ve svém životě potkala Margit, že s ní mohu spolupracovat a ptát se jí, když něco nevím. Jídlovědu všem rozhodně s čistým svědomím a vřele doporučuji.
Petra Kruntorádová
zakladatelka Pravého domácího časopisu
Práci Margit Slimákové sleduji dlouho a nedávno jsem se zúčastnila jejího školení Jídlovědy s příjemným zjištěním, že jídlo není „věda“, ale zdravé stravování je vcelku prosté. Během školení Margit přehledně osvětlila hlavní principy zdravé stravy a mimo jiné i souvislosti mezi životosprávou a civilizačními chorobami, se kterými se v dnešní době potýká většina populace. Školení bylo nesmírně poučné a na vysoké odborné úrovni a já jsem zejména ocenila způsob jakým nám Margit vtipně a srozumitelně přednesla všechny informace a přidala i svoje bohaté životní zkušenosti. Margit je skutečný odborník na svém místě a velice si vážím její snahy šířit informace o zdravém životním stylu mezi širokou veřejnost.
Mgr. Ivana Štorková, LL.M.
advokátka
Na Margitině školení jsem si připadala jako na nějaké show světového formátu. Tak skvěle strukturované školení podané s naprostou lehkostí a zároveň hlubokou erudicí těžko v ČR najde konkurenci. Jsem moc ráda, že jsem mohla být přitom, díky!
JUDr. Jindřiška Šulcová
patentová zástupkyně pro ochranné známky
Znám Margit delší dobu a tak jsem na její školení šel jako již poněkud uvědomělý člověk v tom, co lidskému tělu (ne)dělá dobře. Byl jsem tedy zvědav, co se dozvím nového. Poutavě, věcně a s lehkostí vedené školení mě přivedlo k odvaze experimentovat, neposlouchat dogmata, co je nebo není dobré, ale spíše hledat ve stravování a životosprávě vlastní cestu, pracovat s vlastními chutěmi a učit se naslouchat skutečným potřebám svého těla. Po pár týdnech jím daleko pohodověji a nenáročněji, než by mě kdy vůbec napadlo. Je to vskutku zvláštní pocit mít spíše chuť na okurku než kousek čokolády.
Jan Bien
webdesigner
Zdravé výživě se věnuji už poměrně dlouho. Vlastně mě k ní přivedla láska k vaření. Respektive moment uvědomění, že jídlo není jen kulinární zážitek, ale mělo by povznést i duši. Prošla jsem nespočet webů a knížek od více či méně známých „profesionálů“ pojednávající o zdravém stravování, ale všechny byly stejné: hraničily s určitými extrémy: od vynechávání příloh přes speciální koktejl s tabascem až k zapíjení hladu vodou. Tohle je zdravá výživa?
Až jsem narazila na web Margit Slimákové. Sleduji ji už několik let. Líbila se mi energie, se kterou se pouští na tenké ledy, ze kterých ostatní „profesionálové“ raději vybruslí. Ona udělá piruetu a ještě zboří další tabu. Třeba to, o kterém nám vyprávěla na svém kurzu: že káva je vlastně v pořádku. Je totiž zdrojem antioxidantů a může se dokonce pít s mlékem! Podložila to řadou pádných argumentů a podkladů a tím všechny ty „profesionály“ s certifikátem „výživový poradce" strčila do kapsy. Alespoň v mých očích.
Nemaže nikomu med kolem pusy a neříká to, co všichni chtějí slyšet. A přesně to by, podle mého názoru, měl opravdový odborník na zdravou výživu dělat. Šířit osvětu. Nebát se jít proti davu a stát si za svou pravdou a vizí. Vidět věci v souvislostech. Neléčit důsledek, ale příčinu. Všechno tohle skrze jídlo a ducha.
Její kurz byl tím nejlepším narozeninovým dárkem, jaký jsem si mohla dát.
Lucia Zach
vedoucí teamu divize Thermomix ve firmě VORWERK CS k.s.
Se školením jsem velmi spokojená! Změny sama u sebe postupně zavádím do jídelníčku i svého přístupu k němu. Bylo to moc příjemné, poučné a velmi přátelské. Překvapilo mě, jak málo je potřeba změnit a jak moc toho máme v rukou. Že přístup ke spokojené stravě může být tak jednoduchý. Moc hezky a s nadhledem byl kurz sestaven, tak ať si z něj vezme běžný strávník nebo terapeut, dietolog, odborník to nejdůležitější.
Mgr. Adéla Nováková
Školení Jídlověda: bylo to inspirující, samozřejmě obsahem, ale hlavně tvým nenapodobitelným podáním. Děláš to opravdu skvěle a je obdivuhodné, že tě neodradila naše byrokracie, politici ani paní Jílková. Přeji ti mnoho sil v dalším boji.
Mgr. Jindriška Slováčková
majitelka lékárny
Seminář o zdravém stravování byl pro mě velice zajímavý, inspirativní a velmi přínosný na informace. Líbilo se mi, že jste mi poskytla další relevantní informace podložené fakty a vědeckými výzkumy a nic nevnucujete. Ihned jsem doma začala aplikovat Zdravý talíř. A i když bylo pár připomínek od manžela, že tolik zeleniny nikdy nesnědl, tak je nadšený, jak je talíř pestrý a barevný a že ho to vlastně baví. Moc děkuji za možnost se semináře účastnit a přeji mnoho dalších nadšených účastníků a followerů.
Bc. Kateřina Škopková
Mezinárodní program Ekoškola
Školení Margit Slimákové bude zajisté zajímavé jak pro lidi zajímající se o zdravou výživu dlouhodobě, tak pro lidi, kteří si jen chtějí rozšířit obzory. Nikomu nenutí žádné výživové směry, shrne fakta, mýty a běžné omyly, vše podkládá studiemi a doplňuje velmi zajímavou a graficky povedenou prezentací. Školení velmi rychle uteklo a já šla domů s pocitem, že zdravý životní styl není žádná věda a dá se k němu přistupovat jednoduše. Na Margit je vidět obrovský zápal pro věc a její nadšení se velmi snadno přenese na ostatní.
Kateřina Čambalová
interiérová designérka
Jídlověda v podání Margit opravdu není žádná věda. Překvapilo mě, jak je zdravé stravování vlastně jednoduché. Konec všech nesmyslných diet, konec shánění superzdravých ingrediencí do ještě zdravějších pokrmů. Vždyť stačí tak málo – jíst jen skutečné potraviny. Odpadnou tím nejen starosti s rozšifrováváním etiket, ale také mnoho zdravotních problémů. Školení probíhá v příjemné přátelské atmosféře a snoubí se s geniální lehkostí a srozumitelností podaných informací. Margit trpělivě a empaticky zodpovídá všechny dotazy, její energie a entuziasmus jsou značně nakažlivé. Doporučuji také publikaci Velmi osobní kniha o zdraví, kterou by měl mít ve své knihovně v dnešní době každý. Knihu jsem přečetla před školením, přesto jsem odcházela s několika plnými papíry dalších poznámek. Pět hodin uteklo jako voda bez jediného momentu nudy, únavy či problému s koncentrací. Neuvěřitelné.
Margit, přeji mnoho úspěchů a co nejméně překážek při šíření osvěty v rámci zdravé výživy!
Bc. Gabriela Široká
marketing v prodeji osvětlení
Dobrý den Margit, mým vánočním dárkem byl Váš kurz JÍDLOVĚDA, jelikož jsem člověk co neustále hledá možnosti, jak rychle, snadno a co nejlépe si poradit s výživou nejen vlastní, ale také rodiny. Tento kurz bych doporučila všem, kteří chtějí změnu a mít stálé zdraví a chuť do života. Mám dvě dospívající dcery, které vrcholově sportují a já stále řešila, jestli mám počítat kalorie nebo vybírat speciálně míchané kaše, drinky a jaké doplňky používat. Po absolvování kurzu mám jasno, pro mojí rodinu je nejlepší jíst skutečné potraviny a nyní už vím jak na to. Tímto Vám Margit děkuji a přeji Vám mnoho úspěchů a splněných přání ve Vaší skvělé práci.
Romana Vykoukalová
zdravotní sestra, BEMER partner
Na konci dubna 2017 jsem se účastnila prvního školení Jídlovědy Margit Slimákové. Výživě se věnuji po profesní stránce asi 7 let. Mám tedy podle mého názoru nespočet informací, přečtených publikací a vyslechla jsem za tu dobu mnoho názorů. Stejně tak jsem si sama v oblasti stravování prošla řadou omylů a přešlapů. Vyzkoušela jsem mnoho funkčních i alternativních surovin, metod a diet. Když se ale zamyslím nad svou praxí s klienty, všechny spojuje stejné a to je – obrovský zmatek. Mnoho informací, mnoho směrů, mnoho novinek a mnoho businessově zaměřených poradců, kteří se jim snaží vnutit nejrůznější doplňky. Margit je zcela jiná. Sleduji ji cca 3 roky a nikdy mě ve svých názorech nezklamala. Proto jsem si řekla, že se zúčastním tohoto školení, abych si udělala ucelený obrázek o výživě, zeptala se na její názor na kontroverzní témata... Školení bylo velmi dobře organizované. Margit měla připravenou skvělou prezentaci, pomocí které zodpověděla všechny dotazy, věnovala se otázkám každého ze zúčastněných. Protože zrovna čekám miminko, velmi jsem ocenila, jak podrobně se věnovala i výživě dětí a zdraví žen. Na vše má velmi nezaujatý, nezávislý názor. A to se mi líbí. Vlastně nám ukázala, jak jednoduché je žít zdravě. Že není třeba se nad jídlem trápit a že není třeba sledovat poslední novinky v doplňcích. Vysvětlila nám, proč nejvíce fungují věci, které jsou nejjednodušší a nejpřirozenější. A je to tak. Je třeba pochopit, že ke zdraví a štíhlosti nevedou diety, doplňky, ani hladovění. Ale naslouchání vlastnímu tělu, nehledání složitostí a pochopení každodenních radostí. Školení doporučuji každému, ať už jste laik, nebo profesionál. Protože díky Margit si ve všech informacích, které máte, uděláte pořádek. Anebo ať jste třeba jen žena, která se celý život trápí s váhou a jídlem. Na školení pochopíte, že jídlo není žádná věda.
Eva Hanzlíková
Margit Slimákovou a její stránky a blog sleduji už dlouho a velice ráda je šířím dál. Sama jsem výživový poradce a nově také lektorka vaření pro děti a stále se zajímám o novinky v oblasti výživy a ráda zkouším nové věci. Čím dál víc mě překvapuje, jak jsou lidé špatně nebo mylně informovaní o tom, co je vlastně zdravé a jak se mají stravovat. Když jsem se dozvěděla, že Margit chystá školení Jídlovědy, nemohla jsem si to nechat ujít. Margit je velice milá, vstřícná a otevřená. Nebojí se mluvit o kontroverzních tématech a hlavně se u ní vždy dočkáte jasné odpovědi. Pro mě byl seminář velmi obohacující. Doporučuji všem, kteří si chtějí udělat v hlavě i v životě pořádek :-)
Pavlína Kožerová, DiS.
výživová poradkyně a lektorka vaření pro děti
"Nedávno se mě někdo ptal, jestli školení od Margit za ty peníze opravdu stojí. Já věřím, že stojí. Každý si může přečíst celý její blog a zhlédnout všechna videa, a mnohým to taky bude stačit. Pokud ale nemáte čas pátrat a chcete mít možnost se ptát, pak si školení nenechte ujít. Zápal pro věc z Margit přímo srší, takže nudit se nebudete ani chviličku (jak Margit spustí, není k zastavení).
Odcházet budete s konkrétními tipy na to, co můžete změnit, a to včetně tipů na recepty."
Lucie Proroková
překlady angličtina-čeština
Školenia Jídlověda som sa zúčastnila, pretože Margit sledujem nejaký čas a s jej filozofiu súhlasím. Skutočne stačí zapnúť selský rozum, premýšľať o skladbe jedálnička a nemôžeme šľapnúť vedľa. A áno, stojí to časovú investíciu a plánovanie, ale inak to nejde. Z mojich skúsenosti viem, že klienti žiadajú okamžité riešenia a jedlu sa nedostáva pozornosti, pretože sú predsa dôležitejšie veci. Je to ale krátkozraká cesta, na konci ktorej nám hrozí metabolický syndróm. Buďme chytrejší než reklama a majme radi svoje telo. A nielen to Vás Margit naučí!
Marta Ledinská
Výživový poradce, lektor
Margit, chtěla bych Vám ještě jednou napsat, jak jsem moc nadšená z Vaší přednášky. Plno informací jsem již sice věděla, ovšem není nad to slyšet vše v souvislostech, od odborníka a znovu si některé věci osvěžit. Líbilo se mi také, že jste nám ukázala, jaké mít argumenty a svůj názor si umět obhájit - to se hodí v osobním životě i později v praxi. Musím se přiznat, že zájem o zdravou výživu se mi hodně zvýšil po vaší přednášce u nás na gymnáziu (to už je aspoň 7 let), tudíž si myslím, že zdravé stravování ve školách by mělo být záměrem všech rodičů.
Ještě jednou Vám moc děkuji za práci, kterou děláte, má to smysl.
Denisa Kozohorská
studentka medicíny
Kurz Jídlovědy bylo neuvěřitelně příjemných, zajímavých a informacemi nabitých pět hodin, které (bohužel) utekly jako jedna. Původně jsme si myslela, že vzhledem ke svému koníčku a budoucímu povolání naturopata, pro mne bude většina informací opakováním, ale paní Margit nemá kurz postavený pouze na "suché" teorii, ale na spoustě příkladů z praxe.
Kurz je jedinečný a díky tomu, že je Margit neuvěřitelně milá, přátelská, pozitivní energií nabitá odbornice nejen na skutečnou stravu a zdravý životní styl, jsem odcházela z kurzu nabitá energií, informacemi, které bych jinde nezískala a především skvělou náladou. Jsem šťastná, že jsou mezi námi lidé, jako Margit, protože mi to dodává optimismus, že pokud člověk chce, zdravý život a skutečná strava jsou tak přirozené, jako život sám .
Veronika Postová
Studentka Školy klinické naturopatie v Praze
O paní Margit jsem se poprvé dozvěděla po narození naší dcerky, kdy jsem se začala více zajímat o zdravou a hlavně plnohodnotnou stravu. Líbí se mi, že Margit není nakloněna pouze na jeden výživový směr, ale její filozofie je založena na širokospektrálním pojetí výživy. Doposud jsem se nesetkala s nikým, kdo by měl tak bohaté znalosti a zkušenosti v oblasti výživy a zdraví člověka. Obdivuji její činnost a aktivní zapojení do mnoha projektů týkajících se dané problematiky. Velmi se mi líbí projekt "Zdravá školní jídelna", který je úžasným a významným posunem v kuchyni škol a školek. Věřím, že v blízké budoucnosti se tento projekt stane jediným a platným předpisem v ČR.
V nedávné době jsem se zúčastnila školení "Jídlověda". Mé dojmy a poznatky ze školení jsou nepopsatelné. Margit prezentovala jednoduchou a lidskou formou a na všechny dotazy nám bezprostředně a smysluplně odpovídala. Pro mě bylo školení velmi obohacující a odcházela jsem s pocitem, že je důležité poslouchat své tělo, vybírat si pouze kvalitní stravu, hýbat se a mít radost ze života!
Eva Balcarová
Specialistka v oblasti spisové a archivní služby, v současné době na rodičovské dovolené
Moc děkuji za úžasné školení JÍDLOVĚDA, 5 hodin uteklo jako voda. Velice příjemné podání kompletních informací, které ráda zařadím do svých denních rituálů
a těším se na již objednané knížky. Projekt Zdravá školní jídelna se mi moc líbí a věřím, že se stane součástí všech MŠ i ZŠ. Přeji Vám mnoho pracovních úspěchů!
Jana Sechovská
Instruktorka masáží miminek IAIM a dětí MISA ČR
Dobrý den Margit, zúčastnili jsme se v Brně Vašeho školení Jídlověda (a potom ještě kratší přednášky v Tierra Verde, kde jsme zastupovali našeho zaměstnavatele na setkání partnerů). Těšili jsme se, protože známe Vaše knihy, sledujeme Vás na sítích a jsou nám blízké i Vaše společenské názory.
Osobní setkání nás moc potěšilo - jste úžasně energická, vzdělaná a příjemná žena, přednáška byla obsáhlá, ale vše naprosto srozumitelné - od "proč" až po "jak". Jednoduše a s nadhledem a vtipem.
Posíláme také pochvalu Vašemu panu grafikovi a paní ilustrátorce vašich knížek. Těšíme se na Vaše další podcasty a třeba se zase někde potkáme. Díky
Aleš a Šárka Bojanovští
Margit je jednou z nejznámějších popularizátorek zdravého
životního stylu, výživy a prevence u nás. Její práci dlouhodobě
sledujeme a je pro nás velkou inspirací, a proto jsme byly moc rády, že
jsme se mohly účastnit naživo jejího skvělého školení Jídlověda. Ačkoli
se může zdát 5 hodin jako dlouhá doba, neuvěřitelně rychle utekly.
Margit je skvělý speaker a umí výborně propojovat jednotlivé aspekty
zdravého životního stylu, prevence i výživy tak, že dávají naprostý
smysl. Její celostní pohled na zdraví, důraz na důležitost prevence a
vědecky podložená fakta společně s entusiasmem a dlouholetými
zkušenostmi z praxe tvoří z jejího školení Must have každého, kdo se
aspoň okrajově zabývá o své zdraví.
Pro nás konkrétně byly uváděné informace potvrzením
toho, že jsme se vydaly na správnou cestu, která má smysl, a že v ní
chceme pokračovat minimálně se stejným zápalem jako Margit.
Mgr. Lenka Musilová a Mgr. Barbora Jakešová
Apatyka Athéna, poradna pro zdravý životní styl, výživu a prevenci s celostním přístupem ke zdraví
Jako člověk, který celý život sportuje a zajímá se o zdravou životosprávu, jsem si myslel, že mě toho na školení moc nepřekvapí, ale bylo to přesně naopak. Zjistil jsem, že jsem tolik věcí dělal špatně a kolik omylů a lží o zdravé stravě se na nás valí ze všech stran. A přitom je to tak jednoduché. Margit je obrovsky energická a její školení bylo úžasné. Díky!
Filip Hradil
Sázíme Česko, spoluzakladatel
Moc děkuji za skvělé školeni Jidlověda. Jako zdravotní sestra vidím základ predevším v prevenci zdravi, děkuji, že tyto informace předáváte dál.
Jana Hniličková
zdravotního sestra
Klidné a nestrojené setkání mi poskytlo ucelený názor na zdravý životní styl. Srozumitelný výklad bych doporučila všem, kteří ještě tápou, ušetří si tak hodně stravovacích přešlapů.
Račáková Marie
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos