SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Protizánětlivou stravou rozumíme takovou skladbu jídelníčku, která je prevencí i terapií chronického zánětlivého procesu v organismu, který obvykle podporuje nebo doprovází přítomnost tzv. chronických degenerativních onemocnění.
Pravidlem protizánětlivé diety je maximální omezení prozánětlivých jednoduchých cukrů, trans mastných kyselin, tepelně upravovaných rostlinných olejů a polotovarů. Základem jídelníčku mají být čerstvé kvalitní potraviny s dostatečným podílem zeleniny a ovoce a převahou rostlinných zdrojů potravin. V případě nulové konzumace ryb je vhodné zajistit doplňování protizánětlivých omega 3 mastných kyselin.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos