SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Větší a jemnější odrůda vlašských ořechů pochází ze Severní Ameriky a užívá se v indiánské kuchyni. Pekanové ořechy obsahují vysoký podíl nenasycených mastných kyselin a vitamínu B6 (pyridoxinu), který skvěle působí na nervovou soustavu.
Podle lidových doporučení působí ořechy jako prevence kornatění cév a posilují imunitní systém.
Pekanové ořechy se před loupáním namáčejí 15 minut ve vroucí vodě. Jedí se syrové nebo se používají do sladkých pokrmů, jako jsou koláče nebo zmrzlina.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos