SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Alfalfa jsou malá kulatá semínka vojtěšky. Jejich klíčením získáme křehké, výživné klíčky.
Semínka namáčíme na 6 až 8 hodin do vody, opláchneme a dáme do čisté nakličovací nádoby. Nakličujeme 2 dny ve tmě a poté 2–4 dny na světle. Dvakrát denně dobře proplachujeme v čisté vodě a necháme klíčit v teple (nejlépe při cca 20 °C).
Po 7–8 dnech jsou výhonky připravené k jídlu. Měly by se co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos