SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

alfalfa

Hesla od:

alfalfAlfalfa jsou malá kulatá semínka vojtěšky. Jejich klíčením získáme křehké, výživné klíčky.

Semínka namáčíme na 6 až 8 hodin do vody, opláchneme a dáme do čisté nakličovací nádoby. Nakličujeme 2 dny ve tmě a poté 2–4 dny na světle. Dvakrát denně dobře proplachujeme v čisté vodě a necháme klíčit v teple (nejlépe při cca 20 °C).

Po 7–8 dnech jsou výhonky připravené k jídlu. Měly by se co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou.

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem