SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

miso

Hesla od:

Miso je název pro pastu z fermentovaných sójových bobů, případně i některých obilovin. Jedná se o tradiční a díky fermentaci dobře stravitelný zdraví prospěšný sójový výrobek. Miso je zdrojem bakterií, které jsou důležité pro střeva. Pozor, někteří výrobci používají při přípravě sójové omáčky chemickou hydrolýzu namísto tradiční fermentace. Chemicky připravené miso rozhodně není možné doporučit. V kuchyni se miso osvědčuje i k dochucení polévek, do kterých se chviličku před dovařením přidává přibližně jedna polévková lžíce misa, kterou jsme rozmíchali v troše vody.

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem