Tipy pro dětské svačinky

14. 7. 2012 Prakticky štítky:

Jablečný dezert

Do změknutí povařte oloupaná a na kostky nakrájená jablka s hrstkou jáhel. Uvařenou směs rozmixujte. Získáte krém, který výborně chutná jak teplý, tak po vychladnutí. Můžete jej plnit do uzavíratelných krabiček anebo skleniček a dávat dětem do školy. Dezert je možné obměňovat tím, že jej dochutíte sušeným ovocem, vanilkou anebo přímo bylinkovými a květinovými směsmi koření pro sladké pokrmy. Považuji za osvědčené směsi koření od Sluneční brány, doporučit mohu např. směs Síla květů, která je určena pro sladké pečivo a dezerty.

Fazolová pasta

Přes noc namočené fazole (můžete použít jakýkoliv druh, ale nejchutnější jsou tučnější velké fazole) uvařte s kouskem mořské řasy (pro obohacení o minerální látky) doměkka, po chvilce zchladnutí rozmixujte anebo propasírujte do hladkého krému. Osolte, zjemněte několika lžícemi kvalitního oleje a ihned uzavřete do sklenic, které doporučuji uchovat v lednici. Krém v lednici vydrží asi týden a můžete jej používat třeba do tortill a jiných obilných placek.

Starší děti si mohou po škole snadno připravit i kvalitní svačinku – tím, že fazolový krém přidají k pečivu, tortilla chipsům anebo zeleninovým proužkům.

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Zdravé zprávy emailem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *